Bowling, siepen, kåken och vikarie, en dag innan december

Händelserikdag hittills, och mer lär det bli ^^.
I skolan hade vi vikarie i samling, svenska OCH matte, och svenskan hade jag ju skrivit alldeles i onödan =P fast jag är glad ändå att jag gjorde den.
Sedan åkte vi till borlänge och åt pizza, bowlade (jag vann båda gångerna ^^ med över hundra poäng ; p).
Och när vi åkte hem med tåget till djurås, GISSA vem vi såg som var påväg ut ur tåget?
Peter Siepen! Man blev chockad, sverige är allt litet ^^. Svårt att smälta var det också!
Siepen i borlänge!  Han såg ut ungefär som man kan vänta sig, sjörövarhatt, sminkad, stort guldsmycke, och en konstig väska ^^.

Nu sitter jag på kåken och skriver, och har spelat lite biljard. Riktigt roligt här faktiskt! Emil är här, alltså, Isaksson, och det tycker jag är jättekul(tyckte han att jag skulle skriva ^^(tydligen stefan sa han nu))
Ikväll blir det hem till stefan och se på nån film med grabbarna och sen sova där.Ha det så bra allihop!

Torsdag 29:e november

Ibland måste man prioritera, som nu när jag skriver blogg istället för att renskriva min svenska. Nej, det var inte menat så =P. Jag har snarare prioriterat att skippa franskan till nästa vecka och fixa svenskan idag, men det får vi se hur det blir med den saken, det är mycket att skriva.

Om någon är intresserad så skriver våran klass nu om krig, alltså, varför man krigar, vad man kan göra för att förebygga krig, människors lika värde. Jag ifrågasatte människors lika värde med lite bra argument, så vi får se vad våran svensklärare säger ^^.

Annars var det kemiprov idag, och jag hade glömt/inte fattat att man skulle plugga på syrornas formler, men det gick bra ändå, och jag fick det betyg jag ville ha =)

Hej och hå, jag hade skrivit en hel del mer, men eftersom jag bara hade sparat till förra meningen på utkastet och eftersom jag väntade i nån timme innan jag publicerade så försvann allt =(=(

Men det jag skrev var i alla falla att helgen blir fullbokad, bowling, översovning, julbord och en visit till några kändisar (som vi känner, underförstått =P).


Ha det bra!

Morgonen dånar
Solen lyser på sanden
Sjätte i sjätte

Tisdag

En mycket mer meningsfull dag än igår, som förövrigt känns som i förrgår, vet inte varför.
Dagens fysik gottgjorde gårdagens =) och engelskans test inför nationella gick helt okej också, fick tillbaks fysikuppsatsen som jag blev extremt nöjd med också =).
Däremot så känns vardagslivet fortfarande meningslöst och utan mål, men man får leva för hoppet, musiken och kärleken så gott det går.

Nyligen så har jag hittat ett nytt favoritband också =D Dire straits! hemskt duktiga musiker!

Lyssna på sultans of swing (deras mest kända låt), brothers in arms och money for nothing (hur kan en liten yngling sno den titeln utan straff?? o_O)
image5

Söndag, 25:e november/måndag 26:e

Dagarna rusar, om en månad är det julafton, eller har varit till och med.
Jag har kommit hem och är delvis glad över det, men å andra sidan så blir det tillbaka till skolan som kommer innehålla en massa prov.
I och för sig så är kanske inte just det så farligt, men... skolan.
Det känns som att man mer eller mindre her slösat bort tiden i mellanstadiet och början av högstadiet. TIll exempel så skulle jag nog ha klarat nians matematik i sexan, men där blev man stoppad hela tiden. Eller i alla fall uppehållen med uppgifter som inte gav något. Det är först nu som man kan peta upp ribban någon centimeter.

Dessutom så har jag insett att det inte är så långt kvar tills man kan börja jobba, egentligen redan efter nian, men ändå, gymnasiet i tre år, det är inte särskilt mycket.
Undrar vad man skulle jobba som? lärare? kontorsnisse? psykolog? forska om någonting?(nej, tar mycket tid och pengar). Ge kurser om lucid dreaming? =D kanske det, verkar inte så dumt (skrev om lucid dreaming här).
Det verkar som en trevlig framtid =), lärare i kanske matte eller filosofi och ge kurser i lucid dreaming ^^.

26:e

Det här fick bli ett dubbelinlägg, orkade inte skriva klart det igår, men fortsätter på det nu.

Konstig dag idag, jag fattar inte hur man kan ha en fysiklektion på 60 minuter, men bara få in fem minuters inlärning?? Tydligen så lyckades våran lärare med det idag, och det kändes hemskt, hemskt onödigt alltså.
Dessutom så hade jag extrem huvudvärk när jag kom hem, tog en ipren då och en paracetamol ganska nyss nu, sen gick jag och la mig. Från kanske halv fem tills nu, klockan sju har jag legat och försökt, men det har inte gått alls. Och till råga på allt så känner jag mig som ett psykfall, rastlös, vill kasta grejer och typ, bita på saker >_<.
Det känns inte som att jag gör något viktigt, bara följer med strömmen och kommer ställas in i det allmänna jobbledet om några år, som en i mängden. Jag som alla andra kommer jobba, äta, sova och till slut dö, till ingen nytta. Och ingen bryr sig om det eller något annat. Alla bara följer med strömmen. Jag kan inte ens förklara hur arg jag blir på det!! Och sen ska man ju som människa vara så känslolös och anpassningsbar, ingen kan/vill/vågar sticka ut.
Det är väl ingen som fattar vad jag har skrivit heller, det går helt enkelt inte att förklara.

Nej, snart börjar jag tugga fradga, och innan dess, godnatt.


...

Onsdag, tidig morgon

Onsdag idag, och jag skulle upp tidigare för att åka med en buss till huddinge sjukhus.
Det konstiga var att jag vaknade ännu tidigare än planerat, så jag gick upp och duschade när jag ändå var uppe =P.

Wellwell, jag gick lite onödigt tidigt också, så jag hann med en tidigare buss från solna centrum till karolinska, där jag skulle byta buss till en som gick till huddinge. Det betydde alltså att jag fick lov att stå där i ca 25 minuter. Lite onödigt, men jag hade ju my dear book "paranoia" och min mp3-spelare =), så det var uthärdligt.
På Huddinge sjukhus så var hade man "ekonomimöte", tråkigt, men en intressant person som pratade, som förstås också kom från dalarna, borlänge närmare bestämt!
Efter mötet så var det någon som snackade om ms, en sjukdom i hjärnan som gör att man tappar vissa funktioner i kroppen, och lite läkemedel mot det som de höll på att forska om, inte extremt kul heller eftersom det var en massa diagram och fackord överallt, men det var helt okej.

Efter lunchen däremot, på väg till karolinska från huddinge så var det roligare!
Träffade en psykologstudent på pendelbussen som också (hrm, är det någon som förföljer mig?) kom från dalarna!! Siljansnäs den här gången. Också en trevlig prick.
Väl tillbaka på karolinska så stack jag med honom och lyssnade på en föreläsning om hörselsinnet. Det var betydligt mycket mer intressant!
Nu nös jag, och en tomte blev handikappad (ingen sa varsågod).<- kommentera om ni fattade^^
Hemskt mycket lärarna undanhåller när man "bara" går i högstadiet, de skrapar knappt på ytan =(.
Men här var det grejer, fick flera sidor med anteckningar som jag ska kolla igenom innan biologiprovet ^^. (eller efter? Olle Näs vill ha korta svar =P).

På kvällen (klockan fyra, då är det kväll i sverige nuförtiden =() så blev det en allt för avancerad föreläsning om "subliminal processing and conscious access" av en fransk professor. Fast det var värt att gå bara för att lyssna på brytningen ^^ Fransk-engelsk brytning är härlig =D

Nu måste jag bara citera sanna som verkar trött på gagnef^^:

"Det som är bäst med gagnef är att man bor så långt ifrån alla gymnasier att man får flytta där ifrån"
Och så måste jag komma med en kontring: "Det som är bäst med gagnef är att man bor där" =D
Fundera på den ni ; p

Må bra och lev i nuet =)

Flytande kväve, SL-kort i näven


/signing offPraodag nr 2

Andra praodagen, lika rolig som den första =D

Var med på en labb om perception, alltså, hur man tolkar informationen man får av t.ex ögonen, öronen och känseln. RIKTIGT roligt! I en labb skulle man ha en spegel som var riktad mot en whiteboard som ena ögat skulle titta i, och andra ögat skull titta på ett ansikte. Sedan, om man viftade med handen framför whiteboarden, det vill säga, framför ena ögat, så kunde man se ett ensamt öga, en ensam mun eller något annat på whiteboarden.
Helt otroligt =).
Sen var det några fler labbar, rätt roliga de också, fast de orkar jag inte dra =P

På förmiddan förresten (labbarna var på eftermiddan) så gick jag till mr-centrum (magnet-röntgen, kommer in på det snart igen). I ett litet förrum så var det en trevlig tjej, kanske 25-30 (hemskt vad alla är snälla och lätta att prata med! =) som höll på med en förundersökning om känslor, de skulle kolla hur hjärnan reagerar på olika bilder som är sammankopplade med känslor (hon hade också bott i dalarna när hon var liten! många sammanträffanden) . Förundersökningen var som en enkät där de skulle svara på frågor, och så skulle de lämna blodprov för att kunna jämföra med resultaten i MR-kamerorna. En MR-kamera är alltså en röntgenmaskin som använder sig av magnetfält för att kunna se hur till exempel hjärnan ser ut. Själva maskinen ser ut som en upprättstående donut som man har huvudet. Olika kroppsdelar blockerar magnetismen olika mycket. Fett till exempel blockarar mycket, medan hålrum inte blockerar alls. Runt hjärnan kunde man se ett rätt tjockt vitt lager, underhudsfettet alltså.
Annars var det häftiga med maskinen att magnetismen var såpass stark, 30 000 gånger jordens magnetfält!!
Om jag höll en nyckel flera decimeter från den så stod nyckeln rätt ut åt sidan! Det kändes som att en hand drog i den, och hårt också! Skulle vilja ha en sån maskin hemma ^^. En sjuksköterska var där och visade en film där en sax drogs mot av maskinen och gick RÄTT igenom en melon, som skulle symbolisera vad som skulle kunna hända med en vanlig skalle (kanske inte om saxen gick på skallbenet, men genom munnen/ögonen kanske?).
Ouch vad hemskt! Sen är grejen att magnetismen är kvar, så saxen sitter där och tränger djupare och djupare in, och man kan inte vrida på huvudet heller (om man fortfarande lever) eftersom spetsen av saxen vill stå rakt jämfört med magnetfältet. Man orkar inte heller dra loss ett metallföremål från en sån där maskin själv!
En gång hade en metallvagn fastnat i en sån där, och man behövde 5 personer, alltså FEM personer plus ett rep för att få loss den!

Det var ungefär det jag gjorde idag, ingen större utläggning, men kul var det, alltihop =)


Många trevliga
Inspirationen flödar
Saknar min strata


/Signing off

19:e November

Praodag nummer 1!

Precis lika intressant och kul som jag vågade hoppas på! =D
Jag vaknade och gick upp, packade ner grejer som jag kunde behöva, anteckningsblock, matlåda, o.s.v. i ryggsäcken. Gick ut genom dörren, mot tunnelbanan, drog kortet... Phew, inga problem ^^ Annars är det ju alltid som NÅT blir konstigt, men allt gick smidigt.
Tunnelbana till Solna Centrum och tog en buss därifrån, fick gå ungefär 200 meter från busshållsplatsen, men det var inga problem. Hade kollat google earth innan, så det var enkelt =)

Jag ringde på receptionen och skrev in mig, klev upp en trappa, och där var han, min handläggare/kontagtperson. Kristian heter han, riktigt trevlig typ faktiskt,och inte alls olik mig(han är förresten handläggare för psykologprogrammet, som är en ny inriktning på karolinska, och har alltså inte pluggat psykologi själv, ekonomi och samhällsvetenskap) . Han hade till exempel bott i Afrika tidigare, hade ungefär samma tempo som mig och var trevligt frågvis =).
Han presenterade mig för alla som satt/var där, och alla verkar som roliga personer!

Fika sen, självklart, en hårt arbetande persons bästa vän ^^.
Det blev en smörgås och te vid det gemensamma fikabordet, det var något snack om att examinatorer skulle utses i samråd med en utomstående person eller nåt, för att det inte skulle fuskas med betygssättningen. Eller nåt, jag kunde inte riktigt hänga med i samtalet, man jag fattade i det stora hela.

Undrar vem som orkar läsa det här kom jag på... : p det blir långt!

I alla fall, en rundvandring på campus, alla byggnader inom karolinska institutet, till exempel så var vi in i Nobel Forum, där nobelpristagaren för medicin utses =) Mäktigt värre! De hade nobelservisen där också ^^ skulle kunnat stjäla dem och sälja ; p så obevakat var det! Eller, man skulle ju ringa på och säga vem man var, men ändå.

Efter det så gick vi över till sjukhuset på andra sidan (karolinska också) och gick runt där. Kristian var verkligen lätt att prata med! Verkligen kul!

När man är på en arbetsplats såhär så fattar man det inte alls är skillnad på vuxna och unga, bara storleken och hur man ser ut i ansiktet, annars så kan man faktiskt inte dra alla vuxna eller alla unga över en kam, det finns ju unga som har mer erfarenhet och är mer rutinerade än många vuxna. Det är en konstig känsla =S
I annat fall är man ju van vid en fördelning mellan vuxna och yngre, onödig sån också! Man skulle bli mer livsvan om man blandade mer, och fick en mer accepterad inställning över åldersgrupper. I och för sig så gäller nog det alla grupper, politiska grupper, olika folkgrupper, musikstils-grupper (death metal vs. folkmusik?). Bara man kan acceptera varandras åsikter så kan det väl inte vara några problem? Frågan är bara om det kommer hända i framtiden. Det skulle inte förvåna mig i alla fall, i 1800-talets början så var det ju helt absurt att kvinnor skulle ha rösträtt. Nu är det tvärtom absurt att kvinnor inte ska ha rösträtt, i alla fall i sverige.

Nej, nu måste jag sluta spinna runt =P

Senare så gick jag på en föreläsning om "synsinnets neurofysiologi". Det var inte alls så konstigt eller avancerat som det kanske låter, det handlade alltså om ögat och om hur det pratar med hjärnan, helt enkelt.
Första halvan av föreläsningen var liite för enkel, men andra halvan var riktigt intressant! Det fanns en del som jag inte visste ^^. Till exempel så får man verkligen bättre mörkerseende av morötter, men bara till en viss gräns. En svensks normala dagsintag av a-vitamin (som finns i morötter och gör att man ser bättre i mörker) ligger över den gränsen, så vi kan inte äta mer morötter för att se bättre i mörker ^^

Well well, det får räcka för idag, nog begrundat för i dag men det kommer nog ett inlägg imorgon också =D


Må så bra!

Stockolm under mina fötter
Vi får i oss tillräckligt med morötter/Signing off

Första praodagen

Ja, sådär, nu är jag ute på prao!

Sitter här i psykologprogrammets handläggares kontor med en bärbar och skriver.
Kom till stockholm igår, installerade mig, och kollade hur jag skulle ta tunnelbanan idag, inga problem!
Jag kommer väl skriva lite mer ingående ikväll, men hittills så har jag klivit runt lite på campusområdet och kollat hur det ser ut här, verkligen kul! =D


Fredag, Sista skoldagen innan Praon!

Nu är det inte långt kvar! =D
Håller på att packa inför stockholmsresan på söndag.
För alla er som inte har läst min tidigare blogg eller av någon anledning inte vet vad jag pratar om så är det så att jag ska praoa på psykologprogrammet på Karolinska institutet! Det ska bli jätteskoj! 
Kommer att släpa med mig en massa skolarbete, vi har en massa prov innan jullovet som måste göras, men det blir mest njutning =)
Bo gör jag hos mammas kompis och hennes familj, jag känner dom riktigt bra, så det ska inte bli några problem.
Och SKÖNT att få se lite nya saker! Man blir så inspirerad när man är ute på såna grejer, verkligen!
Jag fick till exempel nästan storhetsvansinne efter att ha varit på ångströmlaboratoriet i två veckor, det var som en ny värld! Fast sen så blev man tillbakaknuffad av skolan igen =/
Hoppas att Falufri kommer bli en sån där inspiration =)


Ha det bra allihop!


Packa packa, (vinterjacka?)


/Signing off

Torsdag, 15:e november

Ny dag.

Tack och lov så var det sovmorgon imorse, skulle INTE orkat upp vanlig tid. Kaninen skulle ha mat, läste i tidningen att man lyckats klona en apa =S undrar var det moraliska stoppet kommer vara. Är det moraliskt rätt att klona människor?
Jaja, den dagen, den sorgen. Och antagligen så påverkar den inte mig heller, den sorgen alltså, jag okänsliga människa =P.

Franska imorse, grovt irriterande att folk ska fråga mig en massa grejer hela tiden så att jag inte hinner klart med mina uppgifter... VI skulle beskriva en person, och jag var inte med den senaste lektionen, så alla låg långt före mig. Wellwell, nu är min text så klar att jag slipper skämmas om nån tittar på den, får redovisa den imorrn.

Igår var det verkligen inte en bra dag, var så trött när jag kom hem att jag sov två timmar, från halv 4 till halv 6, höll på att slockna på golvet, fast jag gick till sängen precis innan.
Skönt i alla fall att få fly iväg till stockholm och praoa nästa vecka =) Så slipper man tänka på allt här hemma.
Kommer att få gå på föreläsningar och titta på grejer på karolinska, så det ska bli skoj.

Sen är det ju klassfest på lördag också, får se hur det blir. Och hoppas att inget händer som det brukar göra hela tiden när man är borta med klassen... någon kanske fattar vad jag menar.


image4


Life is absurd, not what i preferred


/Signing off

Ingen blogg igår

Nej, det blev ingen blogg igår, kändes som att jag var helt tom på tankar och åsikter om saker och ting, idag är det annorlunda =)

Var HUR morgontrött som helst imorse, ville inte vakna igen om 4 minuter (snoozen) så jag ställde om alarmet till om 7 minuter. Det gjorde ingen större skillnad, vilket jag inte fattade när jag blev brutalt väckt av min hemska klocka. Jag borde skaffa en klocka som bara låter ytterst lite, för jag vaknar lika bra av små ljud.
Det bidrog också till morgontröttheten att vi bara skulle ha en lektion (engelska), och sen nästan TVÅ timmars håltimme, hemskt onödigt. Jag kom inte ens ihåg att jag inte skulle ha någon gympa idag, jag tog med gympapåsen i alla fall.

Idag var det i alla fall "ta igen dag". Något vår rektor har hittat på för att ej-musikelever ska använda mer tid i skolan. Det verkar inte vara något vidare genomtänkt, eftersom musikeleverna egentligen har MER att ta igen.
Tja, jag valde matte, so och syslöjd, men det var ju inget man behöver ta igen där egentligen. I matten blev det andragradsekvationer, kvadreringsregler, trigonometri och funktioner =) Mycket roligare att inte vara styrd utan få jobba själv.

Mellan matten och so:n spelade josef och jag gitarr i musiksalen =) (inte musikrummet, utan musiksalen, där vi verkligen har musiklektioner)
De har en elgitarr som heter "viper ovation" där, ingen vidare gitarr, men den fick duga för att vara i skolan ^^.
So:n var garanterat mest onödig, vi satt bara och flummade, skulle vart kvar i klassrummet och läst istället för att kila ut i ett grupprum och diskutera.
Syslöjd sen. Tänkte göra ärmarna på min huvtröja lite längre. Som det är nu så har den ungefär 20 cm mudd och är precis lagom lång =P, så jag ska lägga till lite längd och vika in mudden (åttadubbel mudd=respekt ; p)

Nej, nu blev jag HEMSKT sugen på att spela elgitarr, min älskade squier-strata ^^.
Knocking on heavens door med Nazareth, finns ingen bättre låt! =D


Trigonometri, trigonometri... Snart kommer jag Psykologi! =D


/Signing off

Uschlig Lördag

Vaknade imorse, än en gång, men ville sova mer, snoozade nån timme och gick upp sen, kanske vid nio eller nåt.
Nu har jag blivit lite bättre på att komma ihåg mina drömmar, succesivt bättre igen =) Jag har nämligen gått ner i en svacka med det. Jag är en lucid dreamer förstår ni ^^. Det är onödigt att bara sova under natten, det är ju trots allt en tredjedel av tiden man drömmer, så jag har hittat något man kan göra för att utnyttja tiden (kolla på länken). Och det funkar verkligen!!
Nej, dagen idag har inte varit särskilt rolig eller bra, bara tråkig och allmänt slapp, så istället för att förpesta eran vardag så väljer jag att ägna det här inlägget till något roligare, "Lucid dreaming" eller, "klardrömning" på svenska (låter mycket fulare, så jag använder det engelska ordet istället ^^).

image3

Lucid dreaming betyder att man är medveten om att man drömmer NÄR man drömmer, alltså under sömnen.
Om du tänker tillbaka till ett tillfälle i en dröm när det har hänt något konstigt, till exempel  att du sett en lila katt, eller vad som helst, så kanske du också kommer ihåg att du inte lade märke till att det var konstigt. Men när du vaknade så verkade det helt absurt! Det beror på att man använder hjärnan på ett annat sätt när man drömmer. Det verkar som att ett "verklighetscentra" kopplas ifrån, och vad som helst kan hända utan att man reagerar.
Det finns flera sätt att ta sig förbi det här, träna upp sin hjärna att lägga märke till absurditeter under drömmen. När man har gjort det så kan man alltså bli medveten om att man drömmer.
"Okej, och vad händer då?" kanske du undrar?
Jo, det betyder att man kan göra vad helst man vill i drömmen! Flyga, trolla fram grejer (till och med människor), se till att olika saker händer, andas under vattnet, gå genom väggar, bli osynlig, förvandla sig till ett djur eller vad som helst annat! Bara fantasin sätter gränserna! Kanske vill man flyga ut och utforska universum i ljushastighet? Inga problem, det är bara att peka knytnäven mot solen och flyga =D.

Det enda man behöver göra är att övertyga sig själv om att man kan göra det. Det finns inga hemligheter eller speciella "tricks" som funkar jättebra för alla, men generellt så brukar folk använda "reality checks" som går ut på att man testar om de drömmer eller inte under dagen för att övertyga sig själv (hela grejen är att man måste övertyga sin hjärna om att kolla om man drömmer när man sover, men eftersom man inte kan känna skillnad på dröm och vakenhet så utför man de här under dagen). En reality check går ut på att man tittar på sina händer, känner på dem och räknar fingrarna. Om händerna till exempel är gröna, känns som gelé och har 7½ fingrar sammanlagt så drömmer du.
Om du utför såna här övningar ofta, helst flera gånger om dagen så kommer du så småningom kunna styra dina drömmar!

Och kom ihåg, det är din vilja som bestämmer hur snabbt du klarar det!
Om du klarar det första natten så är du duktig! Men oftast så tar det flera veckor innan man klarar av det första gången.
Det viktigaste är att inte sluta tro på sig själv, det kommer när man minst anar det, så det finns ingen anledning att sluta med att göra sina reality-checks, det är ABSOLUT värt det. Vilken känsla... den första gången.
Jag har varit lat de senaste månaderna och inte lyckats på länge, men jag ska bättra mig =)Lucid dreaming, Happy feeling =D


/Signing off


Fjärde inlägget

Hittills så har det bara varit roligt att blogga!
Om någon som läser det här inte har en blogg så tycker jag att du ska fixa en =)

Ja, jag följer väl traditionen och berättar vad som har hänt idag då.
Vaknade ovanligt morgonpigg för att inte vara sovmorgon och för att ha lagt mig sent igår, hemskt blött ute. Tur att jag hade ställt in cykeln i farstun igår (kom på det precis innan jag somnade igår och var tvungen att gå ut och ta in den>_<). I annat fall hade den varit sjöblöt, och jag hade antagligen varit tvungen att åka buss eller stå hela vägen till skolan. Eller, tvungen och tvungen, det hade nog varit bättre.
Jaja, kläder efter väder.
Samling hade vi idag. Det brukar vara skönt att samla ihop allt som kommer hända och gå igenom det på en lektion, men nu var det mycket onödigt tjat. Fast det var nog lika bra att vara med på det ändå.
Det verkar som att det kommer hopa sig prov efter praon vecka 47, hemskt, det kan nog vara bra att repetera vissa grejer, till exempel läsa igenom världskrigskapitlet i so-boken ett antal gånger.
Den här helgen har jag inget inplanerat så jag ska nog se till att gå upp lagom tidigt och ägna resten av dagen till lite latpluggning, kanske lite gitarrspel också. Fast i och för sig så är det svårt att slita sig från den, det får nog bli en gitarrfri dag imorrn, beroende på hur lungt jag vill ha det om några veckor.
Fast vi har gitarrprov i musiken också, så det är inte precia att slösa bort tiden ^^

Franskan var inställd idag också, Janne (våran fransklärare, 30 år, lite egen, har fotboll som största intresse och har varit våran mentor i 7:an och 8:an, rakar huvet ibland =P) verkar vara sjuk. Vi har inte haft en enda franskalektion med honom den här veckan! En dag hade vi vikarie, en kanske 20-årig tjej som kom från "ume" och hatade franska o_O Det var ingen bra lektion.
Jajustja, vi hade en annan vikarie också, fast hon kunde inte heller franska, så det var i vilket fall ingen mening >_<.

Nu känner jag mig så ordentlig att jag tror att jag ska hoppa över simpsons och läsa en bok istället, vi får se om jag fastnar där i vilket fall som helst när jag ska hämta boken som ligger i köket, måste gå förbi tv:n för att hämta den.
Paranoia heter den boken, den är ganska ytlig och lite barnslig, lite som dan browns "i cirkelns mitt" eller "da vinci koden", men fortfarande spännande. Det är skönt att kunna fly till en annan värld som i alla fall är lättförstådd, speciellt när det är fredag! Då kan man koppla ner hjärnan till en annan arbetstakt, så man slipper tänka på jobbiga saker =)

Ovanligt få inne på msn nu... inga roliga i alla fall, så jag tar och försvinner för den här gången.

Njut nu av fredagen och helgen! =D

Vaknar till blöt dag
Suckar men är morgonpigg
Många prov väntar

/
Signing off
image2
Tre människor som går över djuråsbron

Angående massakern i Jokela igår

Hemskt, verkligen hemskt, men tyvärr har jag svårt att känna medlidande på avstånd, antagligen beroende på den överdimensionerade massa av nyheter som når oss från mellanöstern (till exempel) vareviga vecka, tyvärr!
Jag har också läst mördarens manifestation, han verkar ha tänkt till, men bara halva vägen.
 Endast en sak har han rätt i, människor är djur. Vi borde inte agera som överherrar bara för att vi kan det, ändå gör vi det, kanske är det religionens fel, eller bara en allmän uppfattning som har växt fram, jag vet inte.
Däremot så kan det inte rättfärdiga hans dåd. Hans tanke var alltså att "utrota idioter som inte är levnadsvärdiga".  Framförallt så kan man inte definiera en "idiot", ett ytterst dumt val av ord. Hans tanke var alltså att evolutionen hade gått in på ett sidospår när lagar och mediciner och dylikt kom till. "The fittest survives" förekommer inte längre menar han. Handikappade, eller människor som har en lägre IQ borde inte överleva menar han, för att främja det naturliga urvalet och få fram en "bra människoras". Han överlevde inte... En tillvaro med hög strikthet kan inte ha någon frihet! Det måste balanseras.
Ett andra värdskrig med ett par miljontedelar så många döda, utspelades på ungefär en miljontedel av tiden, med samma slut, den "naturliga urväljaren" dog själv. Däremot så tycker jag inte att vi ska döma varken Hitler eller denna kille, det har inte varit deras val att växa upp och uträtta de här sakerna. Trots allt så är alla lika mycket värda, oberoende av värderingar! Alla har sina särskilda förmågor till olika uppgifter.
Hoppas att alla har lärt sig något av dessa två händelser! Ingen människa kan sorteras in i en särskild grupp, alla har sina egna saker i sig, och ingen annans!


Mina hälsningar till alla som har drabbats av denna unge mans dåd.


/Olle

Åttonde november

Ovanlig dag!
Redan igår visste jag att det skulle bli slappt och skönt, men när jag väl kom till skolan och fick veta att franskan var inställd, då var det nästan att gå över gränsen. Bild, satt och dömde en infficiell rittävling med Patrik mellan Emil och Stefan drygt halva lektionen, Kemi, bara en del repetition, So, såg på en film om hitler, inte särskilt konstig människa under ytan, kände faktiskt igen mig i en del av hans drag, läskigt =S.
Sedan matte, räknade några få uppgifter. Jajustja, spelade gitarr med Josef, akustisk den här gången eftersom musikrummet var upptaget, lät riktigt bra, kämpa på Josef! =D
En vajer har gått av på cykeln också, så nu kan jag bara använda 1x3, 2x3 och 3x3 =P det får väl räcka tills vintern är slut, när frambromsen börjar krångla kanske det också är dags att ställa in den (bakbromsen funkar knappt alls).
Jag var tvungen att låta cykeln stå inne en halvtimme innan jag stack iväg också för att den överhuvudtaget skulle vara brukbar! Sen har man inte så extremt vattentäta skor längre, man känner vattendroppar på tårna när det är blött ute =P men skor är svåra att slita sig från, speciellt de här =)

Just nu sitter jag på biblioteket med Martin och har nyss lånat en talbok till min farmor, ninas resa heter den, hoppas att hon tycker att det är bra.
 
Inställd lektion, fuktigt i skon

 
Ha det bra! och kommentera! =D


/Signing off

Ny dag, nya händelser

Tja, nya och nya, snö var det förra året också, men det var första gången nånsin som bakdrevet på cykeln fryste fast, så det gick bara att använda tre växlar på cykeln halva biten till skolan.
Nåväl, det fixade sig efter halva biten ungefär, så då blev jag glad =)
Fick reda på matteprovet idag också, det gick bra kan man säga, behövde inte oroa mig över det där sista talet.
Kaninen ska få mat varje dag också, hemskt egentligen att ha en kanin i bur, eller nånting alls, men det är nog bättre att han är här än på en veranda i stockholm = /
Stockholm, dit bär det av vecka 47, ska praoa på karolinska institutet, på psykologprogrammet, ska bli riktigt himla skoj!
På tal om prao så skrev jag ett mail igår till en bekant på ångströmlaboratoriet i uppsala, han var lärare där förut men har gått i pension nu, ganska synd eftersom han var så bra på att lära ut saker! Rolig var han också, och extremt utåtriktad.
Skrev i alla fall en fråga om astronomiuppgiften vi har i skolan, en fördjupningsuppsats ungefär.
Jag frågade om ljus hade massa och fick ungefär sisådär ett halvt a4 tillbaks som beskrev den frågeställningen (han är fysiker så det var/är ju perfekt att känna honom ^^).
Så nu har jag lite underlag till slutskriften på min rapport.

Spelade gitarr i skolan idag också, med josef (kolla på hans blogg www.josefposef.blogg.se!), blev lite segt, "lärde" oss att göra slides på greppbrädan, ganska sent för det nu ^^. Men jag fick i alla fall en ny bok som jag kan komma igång med och öva i, positivt!
På svenskan diskuterade vi människors jämlikhet, med utgångspunkt från gasningen av judar under andra världskriget, ganska intressant ämne att diskutera.

Annars går dagarna i rätt lungt tempo, inte särskilt mycket läxor nu, kommer väl till våren, lägger mig försent eftersom jag vill prata med folk på msn =P. Lite whateverstämning över det hela.
Livet rullar på =)
Light and mass, right and gas

/Signing off

Ännu en famlande nytillkommen bloggare har skådat möjligheten =)
Ja, premiär för min bloggning då, vi får se hur det blir, kanske lägger jag av med det efter det här inlägget eller så skriver jag varje dag och blir totalt asocial med mina kompisar och, ja. Nej, den dagen den sorgen.
Idag har i alla fall varit en relativt bra dag, matteprov, var osäker på sista uppgiften, så jag lämnade den halvklar två minuter innan provtiden var slut och stressade alla som inte var klara men fast beslutna (pedanter) att bli klara med den också.
I vanliga fall så brukar jag också vara pedantisk i såna lägen, men jag kände för att lugna ner mig lite.
French hot dog till lunch, inte extremt god mat, fisk som jag annars brukar äta, men nu blev det bestämt att kila till OK och ja, köpa korv. Varför är skolmaten alltid så himla mjuk?? Eller, ja, det vet jag väl att det beror på det skållheta vattnet som kokar maten innan man äter den, men kan inte någon komma på en liite smartare lösning?
Dagens I-landsproblem...
Tja, annars en ganska normal dag, spöregn till skolan, mulet hem från skolan. Tur att man har sin mp3 att lyssna till, även om den inte själv lyssnar på en.


Clementin mandarin, vad var det för min?

/Signing off


Saknar det gröna! Tur att solen finns kvar i alla fall

Ja, det gröna saknar man

RSS 2.0