Lördag, tror jag?

"Olle, du borde börja blogga mer" har jag fått ett tips om, så här gör jag ett försök att rycka upp mig! =D

Igår var underbart! Var iväg till lindberghallen och såg på film med Iris bredvid (liite närmre än så ^^) mig. Hon är verkligen underbar! =) Undrar om hon vet att jag har den här bloggen? Annars får jag nämna det till henne nästa gång vi ses, hoppas att det blir imorrn =D. Imorse vaknade jag gladare än vanligt eftersom jag drömde lika underbart om henne = ). Så passande namn också, Iris. Regnbåge betyder det. Hon sätter verkligen färg på tillvaron när man har det tråkigt!

Ett antal hundra meter efter kärleken till min lilla regnbåge <3 kommer mitt strävande efter det perfekta ljudet. "Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet" har jag för mig att jag har hört från en människohybrid vid namn Farbror Barbro, och det känns som att det stämmer i det här fallet.

Jag tror inte att jag kommer få min sandisk sansa e280, (som får 6/10 på en brahetsskala av mig) såld på blocket, så jag får nog ta tjuren i hornen och inhandla min efterlängtade iAudio 7 även om jag behåller min sandisk ett tag. Erfarenheten jag har från iAudio är nästan uteslutande positiv! Underbart ljud, även de medföljande lurarna fungerar bra! Duktigt läcker design, nästan så att man börjar dregla (.^^), bra batteritid, utomordentligt bra mikforon, radio, och riktigt effektiv lagring av låtarna =). Hörlurar får bli de q-Jays jag snart får tillbaks på garanti eftersom dessa gått och blitt trasiga på ett halvår. Den här gången (fjärde gången de är utbytta på garantin) kommer jag få lurar som är förstärkta i sladden, vilken jag tror kommer räcka för att det inte ska gå sönder, och dessutom medskickat skum-sleeves som dämpar ljudet som kommer från vibrationer i sladden. Vad ska man inte få om man ger nästan två lakan för ett par in-earlurar o_O .I och för sig så fick jag byta mot en ny och bättre modell gratis efter tredje kabelbrottet, och jag betalade inte heller ursprungslurarna (för knappt 1000:-), så jag kommer undan gratis i alla fall =D. Den ultimata kombinationen, here I come!

Ha det bra allihops! =D

*bild på Iris* <- har jag tyvärr inte än =(, och hon vill inte att jag ska ta nån på henne, så jag får ta och göra det nån gång när hon inte ser = P.

image18image19
Den ultimata kombinationen =D

Måndag - studiedag (alltså ledig=D)

Jag har märkt att jag ser på världen på två olika sätt. För att förklara det enkelt så kan man nog säga att det ena är med hjärnan, och det andra med hjärtat. Å ena sidan så är allt bara uppbygt av små byggstenar utan känslor, vilket innebär att all moral som finns i människan är meningslös, eller helt enkelt inte finns. Å andra sidan så kan jag bli överväldigad och full av förundran av allt jag kan se, känna, höra, och överhuvudtaget uppleva. Det iskalla vattnet i esttjärn igår och ett isflak som flöt omkring på det till exempel gjorde mig glad över att jag har ett medvetande och finns här och upplever allt. Bara att känna att jag kan tänka tankar, och vara medveten om att jag tänker blir en stor glädje för mig när jag minst anar det.

Det finns inget mellanting mellan de här två världarna. Antingen så är allt meningslöst och betyder ingenting, och jag tycker att de glädjestunderna jag får ibland bara är en konsekvens av det naturliga urval som har gjort att en varelse får en belöning (välmående) av att tänka tankar som får henom (henne/honom) att överleva längre (mat, socker, sömn osv.). Eller så struntar jag fullständigt i om det finns någon mening med allting och njuter av att uppleva allt som går att uppleva med mänskliga sinnen.

För att förstärka den senare känslan ytterligare så har jag kommit på att jag kan använda min sovande tid till upplevelser också. De flesta som känner mig borde väl känna till något som heter klardrömning, eller lucid dreaming på engelska. Förmågan att vara medveten under drömtiden, och ha möjligheten att påverka omgivningen efter behag. Idag läste jag att det dessutom är möjligt att få intryck från sinnen man inte har i det vakna livet under drömmar. Det känns som något jag ska satsa på =). Tänk till exempel att kunna få intryck av närvaro av livsformer = D! Coolt det skulle vara =)

Lite vardagsfilosofi där, men inte många dagar med sådan går utan att jag blir avbruten av att undra vad jag vill göra efter gymnasiet. Chattar just nu lite med Johanna om det. Hon ska bli optiker, och det verkar faktiskt inte så dumt! Läkare och tandläkare har jag varit inne på också. Men jag vill jobba med någonting där jag får visa vad jag kan och där jag kan tillämpa mina intressen (skriva, filosofera, träna finmotoriken i fingrarna). Kan man vara tandläkarkåsör? Eller kan man vara optiker OCH tandläkare samtidigt =D? Hur unikt vore inte det^^?

Wellwell, livet leker =D

Image:Tau Emerald inflight edit.jpg
You think you are special
Since you can fly
But tonight we're two
why don't all dream? oh why?

Long long time ago, in a galaxy far away...

Ja, så längesen var det jag skrev, long long time ago. Lyssna förresten på "the saga begins" med weird al yankovich på youtube så förstår du/ni/man resten =).

Mycket har hänt sen den 20:e måste jag säga, mest positivt. Det känns som att jag är påväg mot en känslomässig höjkonjunktur (nu när vi har haft ekomoniprov så måste man ju använda de nya orden, med risk för nördstämpel =D). Men som de som har pluggat lite ekonomi vet så är det känsligt med konjunkturer, och det gäller att balansera det rätt för att det inte ska gå åt skogen. Jämna och fina kurvor ska det vara, och det verkar som att det håller sig i den stilen =). 

Visst är det så att man gillar de som är lika en själv? Om man tycker lika som någon annan så kan man identifiera sig med den personen. Finns ordet egofili? Om inte så tycker jag att det borde snappas upp i ordböcker, för det existerar i en sån hög grad. Nu svamlar jag bara på utan att jag förklara vad jag menar. Vi liknar verkligen varandra, jag och min fina regnbåge =), och det är jag verkligen glad över. Det blev kryptiskt värre där, men nu blir jag mer fri i handen.

Alla nationella svenskaprov är klara, och de har vi fått veta resultaten på. Engelskans nationella, soprovet och hemkunskapsprovet återstår att få tillbaks och kolla på =), så skolan är under kontroll. Idag skulle jag egentligen varit hos sjönnebys (och min regnbåge=)) men de var sjuka nästan allihop, så det gick inte =(. Krya på er!
Kanske kan hon komma över imorrn om hon inte är väldigt sjuk då.

Jag var hos holms igår och bytte gitarr med Maja, min squier strata mot hennes gibson sg ^^. Vi får se vad som tycks om bytet, kanske tycker båda att den andra är bättre och så har byter vi inte tillbaks? =D (hoppas!).
Nu borde jag i alla fall ta och skriva vidare på fysiken till vår nya extremt kräsne no-lärare, orvar. Ej överdrivet populär på grund av sina åsikter om hur ett arbete ska skötas, men det blir att ställa om huvet lite och göra sitt bästa. Till verket!

image16

RSS 2.0