Idag!

Tja, nu ska vi se vad som har hänt idag! Vi börjar från imorse. Åt frukost, gav mat till kaninen, cyklade till skolan och lyssnade på en poddcastad föreläsning på mp3:n. Efter ungefär 4/5 av vägen(som tur var) så hoppade bakdäcket av cykelhjulet på nåt vänster. Fick gå resten av biten, men ändock var jag glad i hågen =D. Berodde nog på föreläsningen... sjukt bra faktiskt =). (Iris, om du läser det här, ge adressen "ocw.mit.edu" till Martin, tack! =D) Första lektionen (första lektionen som jag är den enda personen som är sen på på högstadiet tror jag) var matte. Hade allmänt kul med att skjuta papperskulor med en pimpad/moddad/whatchamightcallit halv stiftpenna och lyssnade med ett halvt öra på repetitionsakerna till provet imorrn. Det fixar sig utan problem =).

Gympa sen, brännboll med varvningar varje gång utom en, vilket gjorde mig på gott humör! Sen ringde felletonen och sa att jag skulle vara med i radio på eftermiddan! Kolla på den här adressen och tryck in på 28:e maj. Där kommer jag med efter 38:30 minuter =). De som inte vet vad det handlar om får lyssna! Wellwell, Iris åkte till Stockholm utan att jag hade nån aning om det, så det blev ett mycket hastigt hejdå i korridoren idag =/. Men hon kommer ju hem tids nog =D.

Mat behöver man för att överleva, tror jag... bevisa det! Nej, det orkar jag inte =P Det var i alla fall pasta med nån röra idag. Ingen vidare kommentar om det. Puis hade vi svenska, och gjorde vår redovisning av en svensk författare, Stefan och jag. Kunde väl inte gått mycket bättre tror jag =). Sen det mest efterlängtade på hela da'n! =D Gitarr med Gurra! (Gustav Hellquist alltså). Jammade runt på lite Kentlåtar, så det var tur att jag hade med mig en hane-hane 3,5mm och en hane-hona 3,5mm-6,3mm (säger det nån nåt? =P) för att koppla in mp3-spelaren i en försärkare. Sjukt kul i alla fall!

Träslöjd efter det, linoljade min hallonbåtsformade träskål, så det är väl klar nu antar jag =). På bussen hem ringde P3 och frågade om jag ville vara med just då, men eftersom P3 var på i bussen antog jag att det skulle bli rundgång. Väntade tills jag hade gått av bussen och ringde upp sen. Sen var det prat. Prat, prat. Än en gång, kolla här! (28:e maj, 38:30 in i programmet).

När jag var hemma tog jag det bara lungt, en daglig dos av diabolo och devilstick, manipulerade lite filer i ett spel så att det blev aningen roligare och lättare (bra kombination!) och lyssnade vidare på de poddcastade (kanske fel att försvenska podcast med ett dubbel-d? vad tycks om saken?) föreläsningarna, som (för vems intresse) är ungefär 20 timmar allt som allt. Tar nog en stund att ta sig igenom dem, hittills har jag hunnit med tre föreläsningar à la en dryg timme styck, så det är fortfarande 85% kvar o_O(<--låtsas bara inte om den Iris, förlåt^^)


Tja, that's my day! Händelserik och därför trevlig och bra!

Snart sommarlov, så "njut av de sista dagarna på högstadiet" har en vis röst viskat i mitt öra! (kodspråk för "nämnt på msn")

Ha det bra allihop!

THINK ARETÈ! ---> www.thinkarete.com<~~~~~


image26
Underbar bild vid nässjön, har nog visat den tidigare, men den tål att visas igen! =D

Skrivfeber, och ont i halsen

Två olika sjukor, varav en är riktigt trevlig att få =). Min kära syster, Anna, har ganska nyss fyllt 18, och arbetsförmedlingen ger ut ett häfte om att komma ut i arbetslivet till alla nyblivna myndiga, så det kom hit på posten idag. Anna bor i Falun, och kommer bara hem på helgerna, så därför blev jag den första att skumma igenom det. Efter att ha bläddrat genom sidor med exempel på människor som haft olika karriärer, tips för att skriva CN:n, jobbintervjufrågor, rättigheter och skyldigheter om olika saker etc. så känns det som att jag vill ha ett jobb där jag möter människor och får nån sorts form av konskapsutbyte. Kikar just nu runt på lediga jobb, men det verkar mest finnas grundskolelärartjänster. Känns inte riktigt som nåt för mig, men det tål att funderas på. Coach av nåt slag, eller lärare inom nåt annat, eller psykolog. Som sagt, tål att tänkas på, och nu är klockan mycket, så gonatt!

Ha det bra!


Think Areté!! And don't ever forget it!

Bal

Igår var det bal! Sjukt lyckat faktiskt =). Över förväntan och kunde inte bli mycket bättre =D. Snart kommer väl kanske några bilder upp från den, men inte riktigt än. Bugg är helt klart roligast måste jag säga, bugg med personer som kan, vill och vågar släppa loss =). Nellie är en sån person till exempel, Guldtumme till henne! =D. Maten var god också, jag ska nog försöka mig på att göra den där efterrätten (panacotta hette det) när jag inte ska iväg till Iris (som jag ska nu alldeles snart ; p). Jag frågade bandet där om de kunde spela nån Kent-låt, vilket de inte kunde, men det kanske var lika bra, för om det går illa så kan det bli så här. Förstör nästan ens öron o_O (<--förlåt igen, men den passar verkligen bra ibland =D).

Som helhet och i detalj, en hellyckad kväll =D

Ha det bra allihop!

Think Areté!

Onsdag

Imorrn slutar jag tidigare eftersom vi inte har nån hemkunskap =D. Undrar vad jag ska göra då? Öva pen-spin med min nya 55-kronorspenna?(som jag förövrigt köpte idag av ingen anledning, kände bara för att göra nåt sånt^^) Kanske köra lite diabolo eller devilstick. Spela gitarr? Kanske får öva på lite kentlåtar som josef och jag ska spela nästa vecka på gitarrlektionen. Vi hade gustav hellquist som lärare idag, och det var bättre än det brukar vara faktiskt! Jag är ganska imponerad av honom faktikst (även om jag tydligen är bättre på ett särskilt plockmönster som jag upptäckte idag ;p). Kanske att man skulle läsa vidare i det nya ögonklistret personlighetspsykologi som är sjukt intressant, eller så kanske jag spinner vidare i "exploring the world of lucid dreaming". Jag börjar bli aningen bättre på att komma ihåg vad jag har drömt om nu igen, och det är en viktig del i klardrömmande. Det vore underbart om jag lyckades lära mig att kontrollera det totalt, och det är det jag strävar efter =).

Hör ni vad jag pratar om? Jag pratar om vad jag ska göra när jag har tid över. Då har man kommit långt i livet. Vi människor har ett stooooo( här borde det finnas ett antal miljoner o:n, men bara för att underlätta för läsare så skippar jag dem)ort överskott av ledig tid, och varför inte fylla den tiden med någonting som gör en glad och tillfreds med sig själv =)?  Det är nog en av de sakerna jag ska se till att tänka på i mitt framtida liv. Att alltid göra vardagen meningsfull (som är vad vardagen blir när man gör roliga saker!).

Think Areté! www.thinkarete.com


image24
Think Areté!

Söndag 18:e maj

Nu ska vi se om det går att skriva. Jag försökte för några timmar sen, men jag fick bara inspiration till några rader. Nyss var vi på lunch (hrm... lunchtid nu??) hos Johnstons som hade några bekanta hos sig. Irländare var de, och före detta Zimbabwianer. Inga problem att prata engelska med dem faktiskt. Dessutom hade de varit i nya zeeland också, så jag förhörde dem lite om det också ^^. Det är skönt att sätta sina engelskakunskaper på prov då och då. Särskilt om man ska leva utomlands i framtiden.

Jag har blivit bortskämd med det perfekta ljudet nu också. iAudio + qJays = The ultimate listening experience. Så kan man nog säga utan att det blir fånigt tycker jag =)

Nej, ingen inspiration riktigt nu heller, jag lämnar detta inlägg åt slumpen =P.

image23
Summer has left, winter has come. Right.

En bra tid att ...

... sova är på kvällen, för då hinner man bli utvilad till dagen efter. Nackdelen är att man är minst tio gånger mer inspirerad när man har varit uppe en hel dag och samlat idéer. Nu är ett sånt tillfälle. Om nu kvällen är så inspirerande så borde man faktiskt hitta en alternativ dygnsrytm och kanske försöka sova på eftermiddagarna eller nåt.

Nu har jag letat en stund, och det börjar bli sent, jag får nog fortsätta imorrn.

Gonatt!

Skrivfeber

... kan man nog kalla det tror jag. Jag blev plötsligt sugen på att skriva blogg. Kanske var det för att jag stötte på en sida som menade att det var bra att göra det då och då. Det har jag i och för sig märkt själv. Prata och skriva är oslagbart för att komma på nya idéer. Plötsligt stöter man på en ny tanke som aldrig skulle kommit upp om man gick runt med huvudet i molnen. Det handlar nog om att strukturera upp det man tänker på tror jag. Om jag ligger och tänker på kvällen så hoppar tankarna runt från det ena till det andra, och när jag bestämmer mig för att försöka sova och låta bli att tänka överhuvudtaget så går det i ungefär en minut. Sen kommer nån ettrig intressant tanke som jag vill spinna vidare på, och så dröjer det ända tills jag är för trött för att tänka innan jag somnar.

Jag är verkligen en tänkmänniska, och inte alls en pratmänniska. Iris är mer pratmänniska, och jag ska faktiskt börja anstränga mig att försöka prata om vad jag tänker på, så får vi mer att prata om =). Nu är klockan fyra minuter i åtta på en måndagkväll, jag sitter här och skriver blogg och har inte ett problem i världen (till skillnad från i förrgår konstigt nog). Humöret är någonting man inte kan lita på =P.

Jag har faktiskt kollat lite på var man kan bo i Nya Zeeland. På nordön är det varmt, längst i norr tropiskt. På sydön är det istället kallare, aningen varmare än i Sverige, men längst i söder snö och glaciärer och allt möjligt. Det är nog bra att bo ungefär i mitten. På nordön spelade de in sagan om ringen-filmerna (i närheten av queenstown för den som är intresserad), och hur underbara är inte landskapen i sagan om ringen?Kan inte bli mycket bättre =).

Nu har jag börjat längta ännu mer efter mp3-spelaren som (om den är ivägskickad vilket jag betvivlar) borde komma fram snart. Saken är den att jag beställde ett fodral till den som inte finns i lager än. Jag kan bara hoppas att de skickar de båda paketen separat. Vi får se.

Nämen! Efter en snabb koll så ser jag att den redan är framme på OKQ8 nu! =D Den enda som saknas är avin som brukar komma efter paketet. Väntar med spänning!!

image22
Fire fire she's all in my veins - Infinite mass

11 maj

Igår kväll och imorse var jag ganska deprimerad... det berodde väl antagligen på att jag gick upp halv fem för att se på soluppgången. Jag fattar inte varför jag skulle vara nedstämd annars, jag som har det så bra! På tal om bra så är Enya bra, sjukt bra! Lyssnar på only time av henne nu,  skulle vara spännande att försöka planka ut på pianot och träna på lite. Det brukar jag i alla fall må lite bättre av, att spela piano. Imorse hörde jag ett radioprogram om absolut gehör, alltså, att veta precis hur till exempel ett A låter direkt i huvudet. Det har inte jag, men jag misstänker faktiskt att det går att träna upp. Vissa säger att det går, vissa säger att det inte går. Man får se om det visar sig.

Igår kväll kändes allt ganska meningslöst som sagt, men när jag tänkte på det så började jag konstigt nog skratta, verkligen skratta! Jag menar, hur typiskt är det inte för en människa att känna sig obetydlig och tycka synd om sig själv? Nån som har sett en katt som går runt och deppar? En häst som lägger sig ner och funderar över livet? Nae, trodde väl inte det. Trots att vi styr världen med våra stora hjärnor och finmotoriska rörelser så känner vi oss då och då helt meningslösa. Jag tror inte att jag talar för mig själv. Det är väl en bieffekt av evolutionen antar jag. The fittest survives, och tyvärr så har det varit "fittest" att till exempel ljuga och tydligen också att känna sig meningslös ibland.
Deppigt värre... just det, värre =P

Nej, nu vill jag tänka på nåt annat. Iris kommer över om en dryg timme så då kommer allt kännas bättre =).
Det finns fler saker man kan göra för att pigga upp sig själv också, man kan drömma om framtiden till exempel. Jag vill kolla om Nya Zeeland är ett trevligt ställe att bo på, flytta dit och leva ett lungt och tryggt liv. Annars är Irland ett alternativ, eller nåt ställe jag inte har kommit på än. Det måste nog finnas gräs för att jag ska kunna må bra. Sen vill jag inte leva ett liv där jag oroar mig för andras problem, bekymmerslöst är nyckelordet. Antagligen så jobbar jag som psykolog eller fotograf, eller helst både och! Jag spelar fortfarande gitarr och piano, kanske nåt mer instrument. Jag vill INTE känna nån onödig prestationsångest eller att jag har brist på tid. Som det är nu (i högstadiet syftar jag på) så jobbar jag för att bevisa någonting för lärarna. Varför ska jag behöva göra det? Jag behöver inte bevisa någonting för mig själv, så varför skulle jag behöva göra det för någon annan? Fokus ligger tyvärr inte på själva lärandet, utan på att nedskrivna ordningar, läroplaner ska följas. Oerhört verklighetsfrämmande och inget som gör att man verkligen lär sig saker på ett effektivt sätt. Skolan skiljs från det verkliga livet. Nej, man skulle ha lärare som fungerar som människor och inte maskiner i sättet de lär ut saker på. Tänk vad underbart det skulle vara! Jag tror att de flesta inte ens kan föreställa sig den otroliga känslan av en personlig lärare. Nog för att våra lärare kan vara personliga, men inte i sättet de lär ut på. Nu är jag säkert orättvis mot en del, men på de flesta stämmer det in så bra så. Tyvärr! (<-nytt favoritord)

Nu tappade jag tråden lite också, var var jag? Jo, jag behöver inte bevisa någonting för nån, det var där det drog iväg. Varför jag säger så är för att jag är lika mycket eller lite (beror på hur man ser på saken, i min livsångest av mikroformat så väljer jag lite) betydelsefull som vem som helst annars. Jag kan nog när det kommer till kritan inte säga att en livsform har ett objektivt värde, men för att så många som möjligt ska få leva ett så bra liv som möjligt med så mycket glädje som möjligt så är det ofta smartare att säga att alla är lika mycket värda, även om man utelämnar en del av kakan i det påståendet. För att få den största glädjen måste människor fungera ihop, vilket de ofta inte gör (Tyvärr!), men för att få människor att fungera ihop så måste man integrera framförallt respekt och ödmjukhet i vardagen. Det jag kan göra för att bidra till en bättre värld är att vara så respektfull och ödmjuk som bara möjligt (här passar det bra med en eloge till Stefan Einhorn som också har fattat det här, att glädje sprider sig. Eloge!). Jag får göra mitt bästa och försöka sprida det vidare också.

Tack Iris för att du fick mig att skriva den här gången! Nu känns det faktiskt mycket bättre =D Älskar dig! <3

image21
Dessa katter lever livet. Äter, sover, bryr sig inte om inbillade problem, blir klappade, sover, äter. Cheeses of luck! (lyckostar för de som inte hänge med där)

Torsdag eftermiddag

Började senare och slutade tidigare idag, vilket betyder kortare dag =). Snart är det slut på skolan i djurås. Det känns faktiskt nästan som att man kan strunta i allt här nu, jag har ju redan kommit in på gymnasiet där jag vill gå. (jag vet att det är preliminärt, men jag fick till och med ett brav från skolan =)) Istället så kan jag göra saker jag tycker är roligt eller nyttigt för framtiden (båda brukar turligt nog komplettera varandra i mitt fall =D), spela gitarr, läsa böcker, devilstick och diabolo, lyssna på musik ( I mina nya lurar som kom igår! =D superbt bra ljud förstås, som de förra =P) etcetera, etcetera...

Jag kan roa mig med att skriva ner några konstateranden/visdomsord/whatchamightcallits jag har samlat på mig under mina första 15 år, här kommer de för den som orkar/vill läsa:


*Det finns inget "gott och ont" som i berättelser, de som ses som onda av de goda ser de goda som onda, och sig själv som goda (nån som hängde med=P?). Subjektet gör alltid det rätta från sin synvinkel. Samma är det med saker (en rökare kan tycka att cigaretter är bra, alltså rätt och gott (inte gott som i godis, utan gott som i motsatsen till ont (nu blev det många perenteser...))) eller tankar (en person ser det som rätt att döda en annan person, och då blir det rättfärdigt sett från den personens synvinkel).

*Om man ska lära sig någonting så måste det finnas ett intresse som skapas av personen som lär ut. Bäst är nog engagemang. Det insåg jag när jag praoade på Ångström, och träffade en Sjukt engagerad och intresseväckande lektor/professor. Det var hur enkelt som helst att bara lyssna och ta in all information, vilket sätter sig i motsats till i skolan (tyvärr!) där lärarna verkar anse att man ska lära sig för att få bra resultat på proven. Det handlar om att brinna för ämnet om man ska kunna lära ut effektivt.


Tyvärr ingen bild den här gången heller, uppladdningen är hemskt seg = / (eller så är det alldeles för stora bilder jag lägger ut)


Ha det bra! =D


Måndag - Ny vecka, nya möjligheter

Det är sällan jag skriver på eget bevåg nuförtiden, mest på begäran =P. Den här gången var det Iris som påpekade att det var längesen jag skrev, och det kan nog stämma.

Hörlurarna är påväg till sin ägare, skickade idag och kommer förhoppningsvis fram den här veckan. Mp3-spelaren dröjer säkert några veckor till eftersom läderväskan till den inte finns i lager. Men vad gör man inte för en läcker läderväska i svart? ^^.

Valborg finns det något som heter, och det var det i onsdags. Iris var hos oss och vid vår majbrasa då, och på lördan var jag hos dem och deras majbrasa. Vår var aningen större, haha ; p (men jag älskar dig ändå Iris! =D). Det finns en nackdel med att gilla nån så mycket, och det är att man börjar sakna den personen efter bara några timmar. Nu var det ungefär två dygn sen vi senast såg, så nu har jag akuta abstinensbesvär!

Jag har inte orkat flytta över bilder från kameran till datorn från valborg än, men snart kommer det lite eldbilder =D.

Ha det bra allihop som läser den här bloggen! (hur många det nu är ; p)

1:a maj

Igår var det valborg =). Iris kom hit, och så gick vi till brasan i byn och myste =D. Mp3-spelaren är beställd, och idag fick jag ett mail från Jays (hörlurstillverkarna) där de frågade om jag ville ha lurarna genast, eller om jag ville vänta en vecka och få med ett 5-pack med foamsleeves till som plåster på såren (som det förövrigt var jag som gav som förslag =P). Det fick bli om en vecka, för den som väntar på nåt gott... han blir förväntansfull och glad =D. 

Ledigt idag också, skönt som bara den. Bland annat för att jag var sjukt trött imorse (jag gäspar fortfarande), men också för att då finns det mer tid att vara med (gissa vem? ^^).  

Tja, inte mycket mer att säga, livet leker =D

image20


Grâce à toi à nouveau je respire <3

RSS 2.0