Biokväll

Ikväll visades Avatar på Gagnef Bio. Som tur var så var hela filmen i färdigt skick när jag kom till bion en halvtimme innan, så det var bara att sätta igång, i princip. För att inte spoila något för någon oskyldig själ så vill jag bara säga: Mycket bra! Avatar är väl värd att se. Man kommer förstås inte ifrån klyschor, men det hör nog inte till diskussionen när jag tänker efter; en storfilm är en klyschfilm, de går hand i hand, och that's that.
Nyss hade jag en massa bra tankar om vad jag skulle skriva, men de bara flög iväg som tankar ibland har en tendens att göra, så jag låter bilden här till vänster säga sitt =).
God kväll och God Jul!

Jul, Jul, skrålande Jul...

...skräp över heeela gooolveet.

Sån är ofta utgången efter paketöppningen. Varför, varför? Varför ger man varandra inslagna paket i Julklapp den 24:e december? Borde det inte vara bättre att ge folk saker när de verkligen behöver det, och inte överösa alla med paket just den 24:e december. Sen -75 har Svenska Kyrkan tappat mer än en miljon medlemmar, och under samma tidsperiod har befolkningen ökat med totalt mer än en miljon. 2005 visade eurobarometern att 23% av alla svenskar tror att det finns en gud. 77% tror alltså inte på en gud i kristen mening. Trots det håller man fast i traditionen med julfirande med tillhörande julklappspappershögar på golven. Borde inte en högre grad av föränderlighet vara gynnsamt?

Ode till klutter

Du hädiska dammtuss. Din fluffiga framtoning; Din benägenhet, att ligga under sängar och skåp. Jag ska slänga dig.

Du hädiska pappersbit. Din blyerts är suddig; ditt värde är lågt. Din benägenhet, att ligga på stolar och glo. Jag ska slänga dig.

Du hädiska hög av böcker.  Din enerverande existens. Du, med det jag aldrig orkar sluka. Du ska sorteras till döds.


RSS 2.0