Katter, stora resor, och bio

Två katter har ockuperat min säng, och det låter jag dem göra. Hur mysigt det är väger mer än hur hårigt det blir. Jag har lovat mig själv att jag ska lägga mig tidigt så att jag orkar gå upp tidigt och vara pigg och kry på mornarna. Vanligtvis brukar jag inte kunna övertala mig själv att gå upp ens om jag verkligen vill det. Min säng är för skön. Det behövs en radikal lösning. Kanske en extremt högljudd väckarklocka? Jag mår inte ens bra av att dra mig så länge. Hellre sova längre och sen vakna snabbt än att ligga och känna hur man bara blir tröttare och tröttare. Om man ändå är vaken så kan man göra nåt nyttigare än att snooza.

Jag såg nyss det sista avsnittet av den stora resan. Klurigt att jag råkade stöta på en människa som var med där på facebook, och ännu klurigare att min klasskamrats kompis känner människan.  Crushcrushcrush är en bra låt. 

Jag körde bio idag också, Upp, kort och gott.
Underligt hur man kör bio nuförtiden. På samma sätt som man har gjort i 80 år, med projektorer med gigantiska xenonlampor, 35mm film som spelas upp på stora hjul, massor med små valsar som filmen går igenom. Digitaltekniken är inte gångbar än i bions värld, tydligen. Tänk att jag satt där när jag var liten och tittade på barnfilmer och trodde att bion liksom körde sig själv. En gång failade maskinisten på Sagan om Ringen, kommer jag ihåg i alla fall. Annars har det verkat så oerhört lätt. Det är i och för sig inte särskilt krävande, förutom allt ansvar man har. Men om allt funkar så är det ju jämförbart med att köra en dvd-film. In med skivan, på med knappen, vänta... vänta... vänta... Stänga av TV:n. Om man bortser från att man byter projektor mitt i filmen, vilket inte en själ i publiken märker. Det gäller att inte skarva filmerna fel också, då är man rökt. 
Barn tappar mer popcorn än vuxna.

Inget fysikhemprov och glass med polly

Så skönt att slippa hemprovet som nästan alla har varit tvungna att göra! Mycket enklare och lugnare att labba och skriva en labrapport. Glass med polly är också gott, bara man hittar de ljusa och sega i mörkret och inte de krispigare mörka som inte är lika goda. Mycket nöjd med min mobil som fungerar underbart. Enda problemet är att jag inte har några nummer, så när någon smsar måste jag antingen fråga vem det är eller lista ut det på nåt annat smart sätt. Har varit ganska aktiv idag. Gräsklippning hemma och hos farmor, matteräkning och makadam- och jordsläpning till utbyggnaden av huset. Dessutom har jag föraningar om att det finns tvätt som ska hängas upp i maskinen. Fick nyss reda på att jag ska träna lite biografmaskinism imorgon så att jag har lärt mig till nästa vecka då det ska vara filmvisning på riktigt. Spännandespännande

RSS 2.0