Sportlov - Onsdag/Torsdag

Onsdag
Ja, här är jag nu igen. Idag skriver jag inte för att det var längesen jag skrev, utan för att jag inte har så mycket att göra. Man kanske ska åka till lindberghallen och vara med på harry potter maratonet som ska hållas där ikväll. Orkar man med fem filmer i sträck? Halv åtta på morgonen är det slut... Nej, det lutar åt nej.
Nu har jag i alla fall gjort de saker jag skrev att jag skulle göra under veckan, skrivit tre mejl, spelat gitarr, piano, gjort lite rubiks. Sen har jag också sett på ondskan och Titanic... på VHS! Nuförtiden så funkar våran videobandspelare så bra att man är tvungen att sitta och värma upp den i tio minuter innan bilden blir någorlunda bra. Efter en kvart så är den kristallklar, jämfört med hur den var i början alltså, men ändå så kommer någon familjemedlem och säger att det är dålig bild. Då har de inte sett hur den såg ut tidigare! Wellwell, det får man leva med. Utvecklingen går framåt, och om tio år så kommer väl den analoga världen vara totalt utrotad.
"För femtio år sen" kommer man säga till sina barnbarn, "då hade vi klockor som hade pinnar åt olika håll som visade tiden". Barnbarnen kommer stirra storögt och förundrat på en =P.

Torsdag
Igår var det Annas födelsedag, det glömde jag säga. 18 år fyllde hon, och idag gjorde hon teoriprovet till körkortet som hon klarade utan problem =). Grattis!
Idag har jag hängt tvätt, postat mina hörlurar till JAYS, så snart kommer den nyare modellen i brevlådan =) hälften så stor och med dubbel så mycket teknik inuti =P. Vi får se om det blir glapp i dem också efter 3-4 månader, men man får hoppas på det bästa. Fixat med tvätten och lagat mat har jag också gjort idag, så jag förtjänar ett MVG i hemkunskap, vilket jag kämpar för nu tillsammans med den kanske överdrivet ambitiösa uppsatsen om vetenskap och religion som är en sju åtta sidor nu, och kanske 3/4 klar o_O. Känns ibland som att jag har tagit mig vatten över huvudet, men det handlar om att kämpa på! Och ha kvar den röda tråden hela tiden.
Snart blir det pajätning, men först ska jag spela gitarr, så nu blir det nagelklippning =P


Hejs hojs! Ha det bra!image14
Snö var det då, nu är det tö.
så, hur ska det bli? ska vintern dö?

Sportlov!

Äntligen är det sportlov! En sak som förvånade mig var att vi hade ytterst få läxor sista veckan. Det enda var matte som skulle in, fast den var klar på tisda'n =). Samma dag så kom en överlevande från ett arbetsläger under andra världskriget till skolan och berättade om sitt liv. Ruskigt intressant, (eller ska jag säga ruskigt och intressant?) man fick verkligen se hur det var för sin inre syn. Två dagar senare, torsdag, så var jag på en föreläsning i Leksand med Stefan Einhorn som handlade om "snällhet" kort och gott. Hur man kan skapa bättre förutsättningar för framgång både som individ och samhälle genom att vara generös och helt enkelt "snäll". Den föreläsningen var aningen mer intressant än den av Ernst (han som överlevde förintelsen), och alltså sjukt intressant =P.

Jag känner mig helt ledbruten idag, och anledningen till det är att jag inte var tillräckligt tränad för kortvasan som jag åkte igår. Nacken, axlarna och triceps tog mycket stryk, så nu känns det som att jag kommer ha svårt att röra mig imorgon >_<. I vilket fall som helst så lyckdes jag komma genom de 3 milen på under tre timmar, så jag höll en medelhastighet av över 10 kilometer i timmen, vilket var mitt mål =). Får väl se om jag åker nästa år också, och om så är fallet så ska jag träna mycket mer, särskilt armmusklerna, för att undvika den här extrema träningsvärk jag har nu.

Det är skönt som bara den mer sportlov nu, och jag ska försöka ta tillvara på det så bra jag kan, träna på rubiks, spela gitarr (med Josef om det finns tillfälle!), läsa, kanske springa någon gång, skriva ett mail till Leif Karlsson i Uppsala, och till Cynthia, min Tang Soo Do lärare som bor i Holland nu. Dessutom så ska jag skicka ett klagobrev till tillverkarna av hörlurarna som jag använder. Tre gånger har de gått sönder, och nu orkar jag inte mer! Jag ska kräva pengarna tillbaks!

Skål för sportlovet! =D

13:e Februari

Idag är det onsdag, och det betyder gitarrlektion. Jag hade glömt min plektrumburk, fast det märkte jag inte förrän jag köpte ett extremt snyggt plektrum av stefan för 5 spänn =D Jag kan säga att han gjorde en förlustaffär ; p
Det gick väl helt okej på gitarrlektionen, även om jag tycker att vi borde köra några riktiga låtar snart. Nu spelar vi mest korta stycken ur boken.

Idag gjorde jag också min muntliga bokrecension, och, ja, jag kan säga att jag tror att det gick bättre än så som det kändes att det gick =P. Alltså, känslan säger: "Nej! inte bra, svammel!" medan huvudet säger: "äh, vad gjorde du fel? du kunde ju svara på alla frågor du fick, och när du frågade två klasskompisar hur det gick så sa de att det var bra och att du inte kunde gjort det bättre". I det här fallet lyssnar jag troget på mitt förnuft och anser alltså att det gick bra ; p.

Imorgon är det franskaläxa, som antagligen inte blir några problem. Det handlar bara om att banka in fraser tyvärr. Primitivt, effektivt sätt att lära sig på, simpelt om man har tid =) Däremot så blir man inte så flexibel i sitt tal med de läxorna vi har, det är lite synd.

För några dagar sen började jag också träna på min läshastighet, och skaffade mig några tips på hur man kan öka snabbheten i läsandet. Det handlar både om att sluta uttala orden för sig själv, varken högt eller i huvudet. Sen så handlar det också om att träna ögonmusklerna och att skaffa sig ett bredare synfält när man läser. Det känns som en bra sak att öva på när man inte har nåt bättre för sig. Då bygger man för framtiden om man ska bli författare eller lärare av nåt slag =).

En till sak som jag har tagit upp igen är klardrömningen. I veckan har jag gjort några realitychecks (sök på

klardrömmande eller titta på en av mina första inlägg så fattar ni vad jag pratar om). Skamligt att sluta upp med det egentligen! Varför slösar man bort 1/3 av sitt liv med att glömma drömmarna när det är så enkelt att träna upp sig till att komma ihåg dem?


image11
Det här var tider det =) Esttjärn sommaren -07 Nostalgi på högsta nivå (hrm)
Tisdag, semmeldagen

Om man nu säger så, semmeldagen =S. Ja, det får gå =P.

Idag hade vi nationellt prov i svenska, läsförståelse. Gick riktigt bra, jag fick med en hel del vettiga reflektioner och kollade igenom den tiden ut =) Så det gick utan problem.
Låten går knaggligt, eftersom jag håller på så mycket med hemkunskapsläxan, ganska ambitiöst jobb med den o_O. Ganska nyss blev jag klar med mitt exceldokument som innehåller namn, pris, artikelnummer, och mått. Riktigt användbart för att strukturera upp jobbet =).
Snart är jag klar med Sofies värld, det är ungefär en fjärdedel kvar nu. Spännande bok! Och nu fattar jag vad Gaarder vill säga med boken. Det är inte bara en grej, utan en hel hop =P. Faktum är att jag håller med honom på flera punkter. FN är viktigt! Eller, i alla fall ett gemensamt råd av något slag. Kanske skulle vara kul att jobba med =). Och på tal om jobba så har jag också börjat få lite klarare för mig vad jag vill göra efter gymnasiet. Det finns mycket att välja på, men här är några saker jag skulle kunna tänka mig:

- Hjärnforskare (plugga i uppsala eller stockholm)

- Läkare (alla 20 mvg plus meritpoäng behövs, så det gäller att jobba!)

- Lärare (Historia, filosofi psykologi, eller svenska. Aldrig i grundskolan! Det måste vara hemskt o_O. Men på gymnasiet =).

- Författare (kan man säkert kombinera med de andra syssälsättningarna utan större problem, inspirationen flödar=)

- Pilot (bra betalt, men konstiga arbetsdagar och miljöförstöring. Kanske inte ändå)

- Miljövetare (känns viktigt, men vad kan man jobba med som blir roligt samtidigt som bra och nyttigt?)

- Civilingengör (bra betalt, men jag vet inte hur mycket jag får ut av det)

Det var några saker man skulle kunna göra, men jag kommer säkert på fler grejer =P


1-2:a februari

Nu är det kväller, kan man lungt säga. halv ett är klockan snart. Men jag har gott samvete ändå =P, det är ju helg =).
Jag orkar inte rabbla på om skoldagen just nu, den har varit låång, med betoning på å:na.
Idag har jag i alla fall kommit igång lite mer med gitarrspelet, börjar på min andra låt nu, som lät helt okej efter 30 minuter, även om den kräver lite tillägg här och där och lite bearbetning. Den första jag gjorde var jag tvungen att hålla på riktigt länge med för att den skulle låta som en låt överhuvudtaget (=S), och jag tror att jag överdrev lite med instrumenten i den också. Måttfullhet och Kvalitet gäller den här gången =).
Den kommer förmodligen också upp på "z_ax_en"s galleri på lunarstorm inom en vecka eller så.

Två Thailandbilder kommer här =)


image10
image9


Systematic Chaos, Veritable Arrangement.

RSS 2.0