Jul, Jul, skrålande Jul...

...skräp över heeela gooolveet.

Sån är ofta utgången efter paketöppningen. Varför, varför? Varför ger man varandra inslagna paket i Julklapp den 24:e december? Borde det inte vara bättre att ge folk saker när de verkligen behöver det, och inte överösa alla med paket just den 24:e december. Sen -75 har Svenska Kyrkan tappat mer än en miljon medlemmar, och under samma tidsperiod har befolkningen ökat med totalt mer än en miljon. 2005 visade eurobarometern att 23% av alla svenskar tror att det finns en gud. 77% tror alltså inte på en gud i kristen mening. Trots det håller man fast i traditionen med julfirande med tillhörande julklappspappershögar på golven. Borde inte en högre grad av föränderlighet vara gynnsamt?

Kommentarer
Postat av: Sanna

men det skulle ju inte gå! Tänk att förändra något som går ut på att omsätta så mycket pengar som möjligt. Tror det är ganska många som skulle protestera mot den reformationen.

2009-12-25 @ 22:52:47
Postat av: Olle

Nej, det har du rätt i, det skulle nog inte gå. Både på grund av ekonomiska motsättningar och vanlig mänskligt uppskattande av traditioner. Jag tror i inte alls på en aktiv reformation av det slaget. Det skulle i så fall komma från varje individ. Och jag hoppas att det är dit vi är på väg, till en mer flexibel och föränderlig värld =).

2009-12-26 @ 21:16:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0