Deklutterisationen fortgår

Operation declutterization - Kapitel 2

Efter en grovelimination av objekt i kategori 0 (se föregående inlägg) så är det dags att tidsboxa lite

Box ett (1) - Bokhyllan

Låt mig först säga såhär: ~30% av vikten hos alla böcker i min bokhylla består av Kalle Anka-pocketar, ackumulerade med tiden. Nu är det dags att låta dem ligga i träda en stund för att om två år eventuellt tas med till Stockholm alternativt Göteborg alternativt (men ej så troligt) Uppsala, där de kan utgöra ett stort mervärde. Alltså, 30% av vikten (och alltså ungefär också volymen) har lagts i en låda, vilket innebär ett ledigt hyllplan.

Ett ledigt hyllplan var förra veckan helt ouppnåeligt på grund av ett lite för nostalgiskt sinnelag. Ett ledigt hyllplan var den här veckan uppnåeligt och är nu exekverat, och (jag kan inte säga det nog tydligt) fungerar som ett mycket effektivt substitut för den känslan av upprymdhet som annars lite patetiskt kan letas efter med stumbleupon. Det lediga hyllplanet ger energin som krävs för en fortsatt deklutterisation.
Hyllplan 1 (ovanifrån) består nu av destillerat meningsfulla böcker, i kategorier: humorböcker, skönlitterära bra sådana och längst ut till höger utbildningskataloger. Meningsfullt och mer eller mindre perfekt.

Hyllplan 2 Är nu i fokus. Spekulationer existerar, och en möjlig lösning är kategorierna: "böcker av stort intresse", "Språkböcker", respektive "livsfilosofiska böcker".

Hyllplan 3 är nu i en enda röra, vilket är som det ska. Innehåller allt från atmosfär till grässtrå (det vill säga inte så mycket jord, sedan grovelimineringen av kategori 0 utfördes). Hit kommer fokus när Hyllplan 2 är klart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0